OS Országos Sajtószolgálat
2021. szeptember 20. hétfő
Ismertető


2017. szeptember 28., csütörtök 12:15

A Magyar Hospice-Palliatív Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 28., csütörtök (OS) - Közkívánatra már heti négy alkalommal Chatszoba, avagy amit mindig is tudni szerettél volna a hospice-ról, csak nem merted megkérdezni! Az ingyenes konzultációs szolgáltatás www.nezopontvalto.hu oldalon érhető el.

    Mit jelent a hospice ellátás? Mi az a palliatív orvoslás? Hol érhető el a lakóhelyem közelében? Ki jogosult rá? Nem rákbeteg vagyok, én kérhetek-e hospice-ellátást? Szükségszerű velejárója-e a betegségnek a fájdalom és más kínzó tünetek? Hogyan enyhíthető? Hogyan kérhetek ellátást? Van házhoz jövő segítség? Kell-e érte fizetni? Mi az a hospice ház? Mit csinálnak ott? Látogathatnak a hozzátartozók? Hívhatok-e papot? Kik a gondozók? Van-e várólista? – és még tucatnyi kérdés, ami fel sem merül bennünk addig, amíg nem kerülünk mi saját magunk, vagy szerettünk olyan élethelyzetbe, amikor szükségessé válik egy szakmailag hozzáértő és emberséges életvégi ellátás.
Amikor már nem a gyógyítás a cél, hanem a szenvedés nélküli búcsú az élettől, a hozzátartozóktól.

A Nézőpontváltó Egyesület és a Magyar Hospice-Palliatív Egyesület együttműködésében létrehozott Chatszobában a hosszú évek óta hospice-palliatív területen tevékenykedő szakemberek virtuális fogadóórája minden héten: Lukács Miklós hétfőn 9-11 óra között, Munk Katalin kedden 9-12 óra között, Dr. Csikós Ágnes szerdán 8-9 óra között és Schaffer Judit szerdán 9-11 óra között várják a kérdéseket.
Rövid regisztráció után ingyenesen vehetik igénybe a szolgáltatást.
További információ: iroda@hospice.hunezopontvalto@gmail.com
    
     Kiadó: Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.