OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2017. október 10., kedd 11:35

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat közleménye
    Budapest, 2017. október 10., kedd (OS) - Európai uniós forrásból, a Széchenyi 2020 program keretében valósulhatnak meg különböző fejlesztések a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítő programjainak hátteret adó intézményekben az ország több településén. A rendelkezésre álló forrás 648,95 millió Ft. vissza nem térítendő támogatás, melyből épületek átalakítására, bővítésére, korszerűsítésére, az energiafelhasználási mutatók javítására, illetve tartósan használt eszközök és járművek beszerzésére kerülhet sor.

    A fejlesztések során a Máltai Szeretetszolgálat által használt épületekben lehetőség nyílik a helyenként hatvanévesnél is idősebb nyílászárók cseréjére, a hiányzó szigetelések pótlására, illetve a kényszerűségből tárolásra használt helyiségek helyett modern raktárak kialakítására is. A beruházások eredményeképpen régi épületbelsők átalakításával közösségi terek, illetve az utóbbi időben jelentősen megnövekedett adminisztrációs feladatok ellátására alkalmas irodák jönnek létre. Az infrastrukturális beruházások mellett a mindennapos munkához szükséges eszközök, illetve teher és személyszállításra alkalmas járművek beszerzése is a program részét képezi. A fejlesztések Sátoraljaújhelytől Győrig hat, úgynevezett konvergencia régióban valósulnak meg.
"A karitatív szervezetek infrastrukturális fejlesztései a hátrányos helyzetűek társadalmi (re)integrációja érdekében" című, EFOP-2.2.16 kódszámú pályázat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat támogatott intézményeiben lehetőséget ad az ellátott terület növelésére is.
    
     Kiadó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.