OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2017. október 11., szerda 11:24

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. október 11., szerda (OS) - Brüsszeli források: a kormány úgy költekezik, mintha nem lenne holnap

    Büszkén hirdeti az Orbán-kormány, hogy még a választások előtt "ki fog pörgetni" minden olyan uniós forrást, amely a 2020-ig (vagyis a választások utánig) tartó támogatási időszakban még lehívható Magyarország számára. Döbbenetes azonban, hogy mindössze 3,7 százaléknyi számlát nyújtottunk csak be Brüsszelnek az elmúlt években. Vagyis, látványpékség csupán, hogy jól halad a hét éves fejlesztési keret nyertesekkel való lekötése, mert teljesítés alapú számlát közben alig küldünk az Uniónak.

Hiteles forrásokból származó információk szerint a 2014-2020 közötti támogatási keret egyharmadát (közel 3000 milliárd forintot) már kifizették ugyan a hatóságok a pályázati nyerteseknek, de ennek a nagy része a száz százalékos támogatási előlegekből jön össze, vagyis valós teljesítmény alapú számla egyelőre nincs mögöttük, amit be lehetne nyújtani az Európai Uniónak.

A Fidesz-kormány úgy költi el tehát előre az uniós forrásokat, mintha nem lenne holnap. Nyilvánvaló céljuk, hogy minden elvihető eurócent későbbi gazdája még a választások előtt meglegyen, a projektek pedig - amelyek ebben a formában egyelőre csak likviditási nehézséget jelentenek a magyar államnak - a gazdasági fejlődés délibábját mutassák.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.