OS Országos Sajtószolgálat
2018. szeptember 26. szerda
Ismertető


2017. október 12., csütörtök 14:14

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. október 12., csütörtök (OS) - DK: Ki okozhat büntetlenül kárt az államnak?

    A Demokratikus Koalíció már a nyáron tiltakozott a Feneketlen tó mellé tervezett lakópark ellen. Akkor még csak a helybeliek ellenérzéséről volt szó. Azóta kiderült, hogy az építkezésre kinézett telek mintegy 2/3 részét a Miniszterelnökség felügyelete alatt működő ÉMI Nonprofit Kft. meglehetősen átlátszó trükkel mintegy másfél milliárd forintért játszotta át egy közvetítő cégnek, amely egy hét múlva továbbadta azt a beruházónak. A telekrész valós piaci értéke 6,5 milliárd forintra becsülhető, vagyis a tranzakcióval az államot vélhetően mintegy 5 milliárd forintnyi kár érte.

A Demokratikus Koalíció emlékeztet arra, hogy az elhíresült sukorói beruházásnál nem valósult meg az a telekcsere, amelyről végülnem is sikerült bebizonyítani, hogy megvalósulása esetén kár érte volna az államot. Ennek ellenére két ártatlan ember, Tátrai Miklós és Császy Zsolt ma is börtönben ül emiatt, a Feneketlen tó melletti telekügyletnek az államot nyilvánvalóan és ténylegesen megkárosító felelősei ellen viszont még csak vizsgálat sem indult. A kormányváltás után remélhetőleg ők veszik át Tátrai és Császy helyét a börtönben.

Lakos Imre
a DK Budapest, 2. választókerületi szervezetének elnöke

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.