2024. április 20. szombat

2017. október 12., csütörtök 14:19

Az Egyházfórum Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. október 12., csütörtök (OS) - Az Egyházfórum Alapítvány kuratóriuma a "Fidentia pro ecclesia" emlékérmét 2017-ben Románné Bolba Mártának ítélte oda a társadalom perifériájára került emberek érdekében végzett sokoldalú és reményt adó tevékenységéért.

Románné Bolba Márta, a Budapest-Józsefvárosi Evangélikus Egyházközség lelkésze azon fiatal teológusok kiváló képviselője, akik tudnak és mernek 21. századi módon gyülekezetet/egyházat építeni, képesek Isten Országának valóságát megjeleníteni. A főváros egyik legreménytelenebb helyén, a VIII. kerületi Magdolna negyedben építi a reménység szigetét. Az evangélium erejével és a civil szerveződés számos eszközével küzd a perifériára került emberekért, azokért is, akiket a társadalom egy része inkább kivetne magából: a hajléktalanokért és a menekültekért. Szót emel a hatalmasok visszaélései ellen, nem hagyja, hogy közéleti szerepvállalása miatt egyházi tisztségét politikai érdekek szennyezzék be. Teszi a dolgát higgadt tárgyilagossággal, megvesztegethetetlen következetességgel végzi szolgálatát. Hiteles személyisége, bátor kiállása az egyháztól távol élő emberek számára is vonzó és követésre méltó.
 A "Fidentia pro ecclesia" emlékplakett nem pusztán eddigi munkája elismerése; annak a reménységnek a kifejeződése is, hogy e bátor hang nem hallgat el, hanem felerősödve, egyre érettebben, nemcsak egyháza tagjait, hanem a nagyobb keresztény nyilvánosságot is megszólítja majd.

Kiadó: Egyházfórum Alapítvány