2017. október 20. péntek

2017. október 12., csütörtök 14:36

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. október 12., csütörtök (OS) - LiFT: Szijjártó Péter lobbizzon a legális fűért

A LiFT - Liberális Fiatalok Társasága arra kéri Szijjártó Pétert, hogy kiváló kapcsolatait kihasználva lobbizzon a legális kannabisz érdekében. Sermer Ádám, a LiFT elnöke a külügyminiszternek küldött levelében felhívja a figyelmet arra, hogy az ENSZ szakmai állásfoglalásának megfelelően, tagállamainak többségében a szigorú büntetésen alapuló drogpolitika helyett ma már a megelőzésben és a szabályozott engedélyezésben látják a megoldást. Többek között Oroszország és Fülöp-szigetek ellenkezése miatt viszont nem sikerült eddig az ENSZ-tagállamoknak a tiltott kábítószerek listájáról levennie a kannabiszt. Magyarországon a legóvatosabb becslések szerint legalább egymillió ember látja ennek kárát, legalább ennyi magyar ember füvezett már bevallottan életében, és ennél is több- legalább másfél millió ember már most is legalizálna. Az ő képviseletükben arra kérik Szijjártó Pétert, vesse latba kiváló nemzetközi kapcsolatait. Itt az ideje, hogy a keleti nyitásnak, a kormány oroszbarát politikájának, Szijjártó Péter Fülöp-szigeteki látogatásának végre valódi hasznát vegyük. Arra kérjük a magyar külügyminisztert, legyen a kannabisz nemzetközi lobbistája.

Kiadó: Magyar Liberális Párt