OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2017. október 12., csütörtök 16:16

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. október 12., csütörtök (OS) - DK: Miért büdösek a kormánynak Andy Vajna adóforintjai?

    Arról már korábban is értesülhettünk, hogy Andy Vajna utál adót fizetni.A TV2 fölvásárlását ugyan magyar állami hitel tette lehetővé, a csatornamagyar bankhitelekből működik, ám a TV2 csoport számos kábelcsatornáját már Romániában jegyeztette be, ott fizetve utánuk – alacsonyabb – műsorszolgáltatási díjat és adót egyaránt.

Most az is kiderült, hogy a Vajna által fizetendő alacsonyabb adóhoz a kormánynak is fontos érdeke fűződik. Varga Mihály miniszter ugyanis jóváhagyta Vajna két kaszinót működtető cégének miniszteri engedélyhez kötött összeolvadását, amely így a korábbi 2,1 milliárd forint helyett mindössze 400 milliónyi adót, árbevételének 2%-át kénytelen fizetni.

A miniszterelnök már korábban említette, hogy célja az egyszámjegyű adókulcs. Azt elfelejtette hozzátenni, hogy ezt Andy Vajnán fogja kipróbálni.

Gréczy Zsolt
szóvivő
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.