OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2017. október 12., csütörtök 16:36

A Fidesz-frakció közleménye
    Budapest, 2017. október 12., csütörtök (OS) - A szocialisták már megint becsapják az időseket - Reagálás Korózs Lajos (MSZP) sajtótájékoztatójára

    A szocialisták már megint be akarják csapni az időseket, fűt-fát ígérgetnek nekik, miközben kormányzásuk alatt elvettek tőlük egyhavi nyugdíjat, hagyták elértéktelenedni a nyugdíjakat, és soha az életben nem fizettek egyetlen fillér nyugdíjprémiumot sem.

A nyugdíjasok a baloldaltól csak megszorításokat kaptak: háromszorosára emelték a gáz árát, megduplázták az élelmiszerek áfáját, nyugdíjadót, vizitdíjat és kórházi napidíjat akartak fizettetni az idősekkel. Nem támogatták a rezsicsökkentést és a legfontosabb élelmiszerek áfájának csökkentését sem. A kormánypártokra számíthatnak a nyugdíjasok, törődünk velük és megbecsüljük őket. Hetedik éve megőriztük, sőt, növeltük a nyugdíjak vásárlóértékét.

Az inflációkövető nyugdíjemelést ma törvény garantálja, a nyugdíjkiegészítést az éves inflációhoz igazítva novemberben visszamenőleg megkapják a nyugdíjasok. A gazdasági növekedésnek köszönhetően idén először nyugdíjprémium kifizetésére is lesz lehetőség, hiszen számunkra természetes, hogy a gazdaság jó teljesítményéből, a közös sikerből a nyugdíjasoknak is részesülniük kell.

Fidesz-frakció Sajtóosztály

     Kiadó: Fidesz-frakció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.