OS Országos Sajtószolgálat
2018. szeptember 25. kedd
Ismertető


2017. október 12., csütörtök 17:23

Az MSZP Országos Központ közleménye
    Budapest, 2017. október 12., csütörtök (OS) - MSZP-s törvényjavaslat: a Fidesz nem adhat felmentést Vajna cégének a tisztességes adózás alól!

    Az Andy Vajna kaszinóit üzemeltető cég ugyanúgy adózzon, mint bármely más magyar vállalkozás, és rá is ugyanazok az ellenőrzési és nyugtaadási szabályok vonatkozzanak – erről ad be törvénymódosítási javaslatot az MSZP. Az orbánista fideszes tolvajállam már eddig is kivételező jogszabályok tömegével évente legalább 7 milliárd forintot hagyott a kaszinótulajdonos zsebében, megkárosítva ezzel az államkincstárat, legutóbb pedig Varga Mihály engedélyezte Vajna cégeinek összevonását, s ez újabb milliárdokkal rövidítette meg az adókasszát.

A Fidesz ma felmentést ad Vajnának a tisztességes adózás alól. Vajna kaszinóiban nem kell blokkot adni, áfát sem kell fizetniük, pénztárgépeik nincsenek bekötve a NAV-hoz, és a cég gyakorlatilag a koncessziós díj alól is mentesül, mivel azt levonhatja az adójából. Ilyen jogszabályok Vajna cégén kívül senkire nem vonatkoznak. Ráadásul Vajna vállalkozása monopolhelyzetben van, és ő kapta meg az online szerencsejátékok piacát is.

Varga Mihály három évvel ezelőtt egy írásbeli kérdésemre válaszolva azt mondta: ha Vajna cégei nyereségesek lesznek, akkor abból a pénzből a gyermekétkeztetést fogják támogatni. Most hát jelzem a miniszter úrnak, hogy itt az idő: ne újabb milliárdokat dugjon Vajna zsebébe, hanem vegye el ezt a pénzt a kaszinók luxusprofitjából és teljesítse az ígéretét!

MSZP

Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.