OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2017. október 13., péntek 08:32

A Bátor Tábor Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. október 13., péntek (OS) - 30 forint minden lépésükért, azaz jótékonyan a 32. SPAR Budapest Maratonon(R) is!

    Ma már nem kapjuk fel a fejünket értetlenül, ha azt halljuk, hogy egy ismerősünk jótékony futóként indul egy maratonon. De nem volt ez mindig így. Bár a világ nagyvárosainak nagyobb futóversenyeire már régóta szinte ez a belépő, hazánkba 2010-ben a Bátor Tábor hozta el ezt az újdonságot. Ekkor indult az Élménykülönítmény-kommandó az akkori SPAR Maratonon, mindössze 9 futóval. Ők vállalták, hogy magukra öltik a lila mezt, és a beteg gyerekek ügyét képviselve nemcsak futnak, hanem adományokat is gyűjtenek gyógyulásuk megsegítésére. Azóta eltelt 7 év és a kezdeményezés mozgalommá nőtt: idén több mint 300 élménykülönítményes futó indul a 32. SPAR Budapest Maratonon(R). Legalább összesen 15 millió Forintot szeretnének gyűjteni az alapítvány javára. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy a maratonon megtett minden lépésük 30 forintot ér. Idén rekord is született: Lajtos Ibolya nemcsak élete első maratonját futja a hétvégén, hanem kezdeti 150 ezer Ft-os adománygyűjtési célját messze túlszárnyalva eddig 905 ezer Ft-ot gyűjtött az alapítvány javára, amivel az Élménykülönítmény legtöbb egyéni adományát gyűjtő sportolója lett. Itt mutatkozik meg a jótékonyság ereje, hisz az adakozók egyszerre támogathatnak egy barátot a vállalt fizikai kihívás teljesítésén túl abban is, amiben igazán hisz, ezzel ők is egy jó ügy részesévé válnak. Ezek után maga a verseny már egy örömünnep. Mindenkinek.
     Kiadó: Bátor Tábor Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.