OS Országos Sajtószolgálat
2018. szeptember 26. szerda
Ismertető


2017. október 13., péntek 09:50

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye
    Budapest, 2017. október 13., péntek (OS) -

    Szijjártó Péter Hilarion metropolitával tárgyalt

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ma hivatalában fogadta Hilarion volokalamszki metropolitát, az Orosz Pravoszláv Egyház Nemzetközi Egyházi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetőjét, aki a keresztényüldözéssel foglalkozó konferencia alkalmából látogatott Budapestre.
A felek egyetértettek abban, hogy a keresztény közösségek a legveszélyeztetettebb közösségek közé tartoznak a világon, ezért a megvédésük fokozott figyelmet és erőfeszítést igényel.
Hilarion metropolita nagyrabecsülését fejezte ki a magyar kormány intézkedései nyomán, amelyek segítik a nehéz helyzetben lévő közel-keleti keresztény közösségek helyben maradását és folyamatos megerősítését.
Szijjártó Péter elmondta, hogy Magyarország keresztény országként a jövőben is elkötelezett marad a veszélybe kerülő keresztény közösségek megvédése iránt, éljenek azok bárhol a világban.

     Kiadó: Külgazdasági és Külügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.