OS Országos Sajtószolgálat
2018. szeptember 26. szerda
Ismertető


2017. október 13., péntek 11:53

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának közleménye
    Budapest, 2017. október 13., péntek (OS) - KÖZPONTI LABOR FEJLESZTÉSE CÍMŰ PROJEK. A katasztrófavédelem a mentést, illetve kárelhárítást célzó beavatkozásokon túl tűzmegelőzési és hatósági feladatokat is ellát. A szervezeten belül számos szakterület működik, ezek korszerű, hatékony és megbízható műszaki eszközökkel történő ellátása nélkülözhetetlen a feladatok magas színvonalon való elvégzéséhez.

    A projekt keretein belül fejleszteni tervezett laboratórium olyan, központilag működtetett, tudományos munkát végző, vizsgáló és kutató egység, amely képes a kárelhárítási munkák megoldásában közvetlen segítséget nyújtani egyrészt a beavatkozást végzők számára, másrészt a hatósági eljárások megalapozottságát szolgáló bizonyítások során. A fejlesztést követően a laboratórium alkalmassá válik a káresemények során megszerzett tapasztalatokra alapozva tudományos igényű munkát is végezni, amelynek eredményei visszahatnak a katasztrófavédelem megelőzési és beavatkozási tevékenységére éppúgy, mint a jogszabályalkotó és hatósági munkára.

A központi laboratórium fejlesztésének alapját a Katasztrófavédelmi Kutatóintézet már meglévő eszközei és jelenlegi munkatársai képezik. A fejlesztés keretében az intézet laboratóriumi helyiségeinek építészeti, gépészeti és elektromos felújítására, illetve átalakítására kerül sor. Emellett számos eszköz és oktatási célokra igénybe vehető szállító jármű beszerzése is megtörténik.

A KEHOP-1.6.0-15-2016-00010 azonosítószámú projekt támogatási összege 370 millió forint.
     Kiadó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.