OS Országos Sajtószolgálat
2018. december 12. szerda
Ismertető


2017. október 13., péntek 15:12

Az Igazságügyi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. október 13., péntek (OS) - Trócsányi László igazságügyi miniszter és Nathalie Loiseau francia Európai Uniós ügyekért felelős miniszter találkozója

    Nathalie Loiseau francia Európai Uniós ügyekért felelős miniszter 2017. október 13-ai, budapesti látogatása során tárgyalásokat folytatott Trócsányi László igazságügyi miniszterrel. A találkozó keretében a felek áttekintették az EU napirendjén szereplő aktuális kiemelt kérdéseket, különös tekintettel a migráció, valamint a jogállamiság kérdéskörére. A francia miniszter asszony érdeklődésére Trócsányi miniszter beszámolt a kiemelt magyar vonatkozású, kötelezettségszegési eljárás tárgyát képező ügyekről, így a külföldről támogatott civil szervezetek átláthatóságáról szóló 2017. évi LXVI. törvény és a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény módosítása uniós joggal való összhangjával, valamint a relokációs kvótával kapcsolatban indított kötelezettségszegési eljárásokra vonatkozó magyar álláspontról.

A felek egyetértettek abban, hogy az Európai Unió jövőjét meghatározó alapvetően fontos kérdésekben csak akkor születhet egyetértés, ha a tagállamoknak lehetősége van ezekről érdemi párbeszéd keretében eszmét cserélni, és lefolytatják az előrelépéshez szükséges vitákat, amelyek során az egyes tagállamok és Európai Unión belüli régiók speciális szempontjai, illetve érdekei megfelelően figyelembe vételre kerülnek.

     Kiadó: Igazságügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.