OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 20. vasárnap
Ismertető


2017. október 13., péntek 15:12

Az Igazságügyi Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. október 13., péntek (OS) - Trócsányi László igazságügyi miniszter és Nathalie Loiseau francia Európai Uniós ügyekért felelős miniszter találkozója

    Trócsányi miniszter hangsúlyozta, nagyra értékeli miniszter asszony budapesti látogatását, amelyre egy hosszú, a két ország közötti elmélyült kapcsolat hiányát jellemző időszak után kerül sor. A felek reményüket fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy ez a látogatás hozzájárul ahhoz, hogy kétoldalú kapcsolataink új lendületet kapjanak. A miniszter elmondta továbbá, a magyar kormány elkötelezett a frankofónia támogatása iránt. A Szegedi Egyetemen négy éve kormányzati támogatással létrehozott Frankofón Egyetemi Központja célja, hogy a különböző országokból - köztük Nyugat-Afrikából - érkező diákok Európáról tanuljanak, hogy megszerzett tudásukat majd a nemzetközi kapcsolatok terén hasznosíthassák. A Központ működésének köszönhetően a magyar egyetemi hallgatók és oktatók is jobban megismerik a frankofón kultúrát – tette hozzá a miniszter. A francia miniszter asszony elmondta, hogy nagyra értékeli a Frankofón Egyetemi Központ által végzett munkát.

     Kiadó: Igazságügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.