OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2017. október 13., péntek 15:17

A Párbeszéd közleménye (3. rész)
    Budapest, 2017. október 13., péntek (OS) - Mindenki számít! - a Párbeszéd állatvédelmi programja

    Az utóbbi időben gyakrabban vadászok lőttek ki gazdás kutyákat, ez erősíti  a vadászok és a lakosság közötti konfliktusokat. A Párbeszéd szerint az emberek és a társállatok biztonsága, a zöldterületek békés használatához való jog nem lehet kevésbé fontos a vadgazdálkodási szempontoknál, ezért törvénymódosító javaslatunkban az áll, hogy a vadászterületek határát vigyék távolabb a lakott területektől, és kutyát csak hivatásos vadász lőhessen ki. Külterületeken célszerű lenne a kutyások által használható területeket létrehozni, ahol póráz nélkül sétáltathatóak a kutyák.
A haszonállatok esetében a szabályok betartásának ellenőrzését kellene megoldani, kiemelt figyelmet fordítva a vágóhidakon folyó munkára is. Ezen a területen különösen fontos a folyamatos hatósági állatorvosi ellenőrzés, és az ott dolgozó emberek megfelelő mentálhigiénés támogatást kapjanak munkájuk szakszerű, kegyetlenkedésektől mentes végzéséhez.
Ma már tudjuk, hogy a vadállatok cirkuszi tartása és szerepeltetése teljesen idegen természetes viselkedésüktől, és a gyerekek számára is nagyon rossz szemléletet közvetít a természethez való emberi viszonyról. A Párbeszéd be kell tiltani az idejétmúlt és szerencsére egyre kevésbé népszerű szórakoztatási formát, ahogyan már több európai ország is megtette, végül egy egységes európai szablyozás kidolgozása is fontos lenne.

Karácsony Gergely
a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, társelnök
Szabó Rebeka
szakpolitikus

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.