OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. október 13., péntek 15:28

JAVÍTÁS - OS - A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. október 13., péntek (OS) - A Mindenki számít! állatvédelmi programja - A Párbeszéd "Tenni kell!" kampánya keretében a Tetovált Állatmentőkkel közösen örökbefogadó napot szervezett, amelyen tájékoztatás, és a párt által kezdeményezett Ne Ölj! - Ne Lőj! kampányában megfogalmazott petíció aláírása mellett adománygyűjtést is tartott, hogy felhívja a figyelmet a helyes állattartás és az állatvédelem kiemelt fontosságára.

    A Párbeszéd szerint az állatvédelem, az állatokkal való humánus bánásmód nem a gazdagok luxusa, hanem a felelős emberi létezés egyik XXI. századi alapkövetelménye. Az állatvédelmi jogsértések, állatkínzások számának csökkentésére a legbiztosabb mód a megelőzés. A társállatokkal való etikus bánásmódnak meg kell jelennie a közoktatási tananyagban, hogy mindenki számára magától értetődő legyen, milyen felelősséggel jár az állattartás, mi a teendő, ha valaki nem tud, vagy nem akar az állatáról tovább gondoskodni. Az eljáró hatóságok és a bírók megfelelő képzése és érzékenyítése is szükséges. Azokban az esetekben, amikor már megtörtént a sérelem, sokkal hatékonyabb ellenőrzésre és észlelésre, ügykezelésre illetve szankcionálásra van szükség. Az állattartási szabályok megszegésének enyhébb eseteiben a jelenleginél nagyobb hangsúlyt kell adni az érzékenyítő tréningnek, az állatok körében végzett közérdekű munkának és a tevékeny tudatformálás más lehetőségeinek,  a retorziót pedig minden esetben szigorúan és következetesen alkalmazni kell, súlyos esetekben börtönbüntetés is elképzelhető.

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.