OS Országos Sajtószolgálat
2018. október 22. hétfő
Ismertető


2017. október 13., péntek 16:00

Az Emmi - Egyházi, Nemzetiségi és Civil kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának közleménye
    Budapest, 2017. október 13., péntek (OS) - Megújult iskola Rakacaszenden Magyarország Kormánya számára fontosak a kistelepülésen élő emberek, ezért Felsőszölnöktől Rakacaszendig ugyanolyan fontos a kis létszámú iskolák felújítása, mint amilyen fontosak a sokakat érintő nagyberuházások – hangsúlyozta Fülöp Attila Rakacaszenden.

    Az EMMI egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola Rakacaszendi Tagintézménye felújított épületének átadóünnepségén vett részt.

A kisebb közösségek építik fel a nagyot, ezért a nemzet pillérét ezek a kis közösségek jelentik – fogalmazott. A helyettes államtitkár hozzátette, hogy a közösségépítésben az egyházaknak évszázados tapasztalata van, feladatuk egyben lehetőség is. Míg 2010-ben 120 ezer gyermek tanulhatott egyházi iskolában, addig idén már 210 ezer diák jár egyházi iskolába országszerte – mondta Fülöp Attila.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kistelepülés iskolájának felújítását a kormány 30 millió forinttal, míg a falu görögkatolikus templomát 6,5 millió forinttal támogatta. Az állami támogatásból az iskola komplett tetőhéjazatának cseréje, hőszigetelés, fűtéskorszerűsítés és kazáncsere történt, valamint tornaszobát alakítottak ki.  

Az ünnepségen részt vett Habsburg-Lotharingiai Eduard, Magyarország vatikáni nagykövete és Demeter Zoltán, a térség országgyűlési képviselője. A megújult épületet Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye püspöke áldotta meg.

     Kiadó: Emmi - Egyházi, Nemzetiségi és Civil kapcsolatokért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.