OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 20. vasárnap
Ismertető


2017. október 13., péntek 16:13

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. október 13., péntek (OS) - Tarlós meghátrál?

    Október 18-ra rendkívüli közgyűlést hívott össze Tarlós István, melynek egyetlen napirendi pontja a Római-parti gát ügye. Előterjesztést "természetesen" még nem kaptak a képviselők, így csak találgatni lehet, mire kíván a főpolgármester javaslatot tenni.

Lehetséges, hogy a Kúria népszavazást engedélyező döntését, valamint a demokratikus ellenzék valamennyi pártjának bejelentést követően, miszerint beállnak a kezdeményezés mögé, a Fidesznek inába szállt a bátorsága? Lehetséges, hogy fél évvel a választás előtt a Fidesz nem mer megkockáztatni egy népszavazást, ami bebizonyíthatná, hogy együttműködéssel a kormánypárt igenis legyőzhető? Lehetséges, hogy az olimpia esetéből okulva Orbán Viktor már az aláírás-gyűjtés sikerét sem óhajtja bevárni?

A Demokratikus Koalíció minden további nélkül elképzelhetőnek tartja, hogy a kezdeményezés a Fidesz megfutamodását jelenti, és hogy Orbán utasította beosztottját, Tarlós Istvánt, hogy próbálja okafogyottá tenni a népszavazást. Amennyiben ez így van, az azt is bizonyítja, hogy a kormányzó párt oligarchái érdekében erőltette a parti gátat, noha tudta: törekvése a budapestiek jelentős többségének akaratába ütközik.

Gy. Németh Erzsébet
fővárosi képviselő, DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.