OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. október 13., péntek 16:15

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2017. október 13., péntek (OS) - Nem működő üzemre dobtak ki milliárdokat

    A csornai napelemgyárnak az ígéretek szerint már két éve működnie kellene, azonban azóta is csak az üres csarnok áll. Sem a több száz új munkahelyből, sem pedig a magyar vállalkozásoknak ígért beszállítási lehetőségből nem lett semmi.

Hétfőn a parlamentben beismerte a kormány, hogy a rejtélyes üzleti köröknek közel két milliárdot adtak. Az Eximbank hét milliárdos keretösszegéről azonban - banktitokra hivatkozva - nem hajlandóak semmit elárulni. Bejelentésem nyomán a NAV és az ügyészség már vizsgálódik, de az offshore hátterű céghez került milliárdok eddig nem kerültek elő.
Teljesen kizárt, hogy fideszes kormányzati kapcsolatok segítsége nélkül el lehetett tűnni ezzel a pénzzel. Már csak azért sem elképzelhető, mert fél órás internetes böngészés során bárki számára világossá válik a cég zűrös háttere.
A Jobbik a felelősök megnevezését és azonnali bocsánatkérést vár a Fidesz helyi és országos vezetőitől, hiszen a kormánypárt legfontosabb csornai ígérete az üzem létesítése volt. A felelősök legkésőbb a tavaszi kormányváltást követően biztosan meg lesznek nevezve és el lesznek számoltatva.

Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője    

     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.