2024. április 23. kedd

2017. október 13., péntek 16:34

A Gyógyulj Velünk Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. október 13., péntek (OS) - Prosztatarák: a gyógytornászok javíthatnának az életkilátásokon. Kevesebb prosztatarákkal szembesült férfi küszködne vizelettartási gondokkal, szexuális problémákkal, s a betegek életkilátásai is javulhatnának, ha foglalkozna velük gyógytornász.

– Évente több mint 4 ezer férfinál állapítanak meg prosztatarákot Magyarországon, ám a prosztatarákos betegek többsége nem kap gyógytornásztól segítséget, holott az javítana az állapotukon és esélyeiken. Egyrészt nem ismerik a lehetőségeket, másrészt nem érnek el gyógytornászt, harmadrészt pedig a gyógytornászok jelentős részének nincs is jártassága a daganatos betegek speciális fizioterápiás szükségleteiben – vetett fel egy többszörös problémát Kapitány Zsuzsanna gyógytornász, a rákbetegeket képviselő Gyógyulj Velünk Egyesület vezetőségi tagja Győrben, a Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társaságának országos kongresszusán, ahol prof. dr. Nyirády Péter, a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikájának igazgatója, a Magyar Uroonkológus Társaság elnöke mutatta be a rendszeres fizikai aktivitás pozitív hatásait a prosztatarákos betegek életminőségére és életkilátásaira.

A teljes közlemény a Gyógyulj Velünk Egyesület honlapján található:

További információ:
B. Papp László sajtószóvivő