OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. október 13., péntek 17:13

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2017. október 13., péntek (OS) - A kormány vonja vissza a lex CEU-t!

    Trócsányi László igazságügyi miniszter ma bejelentette, hogy a kormány módosítja az eddig foggal-körömmel védett lex CEU-t. Ez annak beismerése, hogy a felsőoktatási törvény módosítása a megadott határidőn belül teljesíthetetlen feltételeket szabott a CEU számára, vagyis a kormány célja az egyetem ellehetetlenítése volt. Az LMP az alkotmányellenes törvény azonnali visszavonását várja a kormánytól a határidők tologatása helyett.

Fél évvel a felsőoktatási törvény lex CEU-ként elhíresült módosítása után döntött a kormány arról, hogy meghosszabbítja a feltételek teljesítésére szabott határidőket. Miközben eddig azt szajkózták, hogy a törvényt mindenkinek be kell tartania, a mostani lépéssel elismerik: a törvény betarthatatlan. A kormány még a törvény elfogadása előtti utolsó pillanatban is szigorította a határidőket.

Az LMP szerint az Orbán-kormány már sosem mossa le magáról, hogy a nemzeti érdeket semmibe véve, politikai okokból próbált ellehetetleníteni egy jól működő, sikeres egyetemet, ami már eddig is magyar fiatalok ezreit tartotta itthon. Az LMP a határidők tologatása helyett a törvény azonnali visszavonását követeli, a jól működő egyetemek vegzálása helyett pedig a magyar felsőoktatásból kivont források visszapótlását és a hazai egyetemi képzés színvonalának emelését.

Szél Bernadett
az LMP társelnöke

Ikotity István
az LMP országgyűlési képviselője

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.