OS Országos Sajtószolgálat
2018. október 20. szombat
Ismertető


2017. október 13., péntek 17:18

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2017. október 13., péntek (OS) - Az LMP a legújabb őrült paksi tervről is népszavazást kezdeményez

    Az elmúlt hónapokban teljesen egyértelművé vált, hogy a magyar emberek maguk akarnak dönteni az ország jövőjét évtizedekre meghatározó paksi bővítés kérdésében: a kormány azonban ahelyett, hogy engedne a népakaratnak tovább provokálva választókat bejelentette, hogy megkezdik a Paks 3 projekt előkészítését. Az LMP tovább folytatja a harcot a népszavazás kiírásáért, ezért ma a párt az új blokkok megépítésére vonatkozó kérdéseket adott be.

Néhány napja Süli János elismerte, hogy bő egy évvel csúszhat a Paks2 projekt megkezdése: ezzel a kormány bizonyította, hogy nem csak a többezer milliárd forint beruházására, de még az előkészítésére is alkalmatlan. Ráadásul az évszázad üzletének csúfolt orosz-magyar atompaktum miatt a csúszásból következő minden anyagi felelőség a magyar felet terheli.

A kormány azonban ahelyett, hogy elismerné alkalmatlanságát és felmondaná a paksi hitelszerződést bejelentett, hogy szükség van a Paks 2-t követő új blokkok tervezésének megkezdésére.

Az LMP szerint az atomenergia hazai használatáról csak és kizárólag a magyar emberek dönthetnek: a párt ezért a tervezett Paks 3 projekt kapcsán is népszavazási kérdéseket nyújtott be a mai napon. Mivel ezek még biztosan nem tartoznak nemzetközi szerződése hatása alá, így az NVB-nek nem lesz más lehetőség, mint átengedni a kérdést.

Ungár Péter
elnökségi tag

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.