OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. október 13., péntek 21:36

A Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége közleménye
    Budapest, 2017. október 13., péntek (OS) - Újságírók is részt vesznek az Élelmezés világnapja alkalmából rendezett ételosztáson a hétvégén, hogy önkéntesként segítsék a program megvalósulását. Itt 1500 élelmiszercsomag és 1600 adag meleg étel talál majd gazdára, egyenként 20 féle összetevőből.

    Szerte a világon jelenleg is mintegy 160 millió ember éhezik, miközben az egyenlőtlen élelmiszerelosztás következtében a világ más részein kidobásra kerül az élelmiszerek csaknem egyharmada. Sok esetben a só, hús és szénhidrát túlfogyasztása idéz elő súlyos betegségeket. Az UNICEF szerint a II. világháború óta nem látott éhínség felé tart a világ.

A látszólag bőségben élő országokban ugyanakkor a lakosság egy része a minőségi éhezéssel küzd, vagy mert túl sok feldolgozott élelmiszert fogyasztanak, vagy olyan társadalmi réteghez tartoznak, akik minimáljövedelemből kizárólag a rostokban szegény, olcsó élelmiszereket tudják csak megvásárolni. Az Ételt az Életért Alapítvány ebben próbál segíteni: osztópontjain minőségi, egészséges, és tápláló ételeket kínál a sorban állóknak.

Az alapítvány részt vesz a Magyar Élelmiszerbank Egyesület által vezetett nemzetközi élelmiszermentési akcióban is. Az Ételt az Életért Budapesten a leggyorsabb reagálású szervezetként képes elérni azt, hogy ne kerüljenek a szemétbe olyan még fogyasztható élelmiszerek, amelyek kizárólag a napi polcfrissítés miatt kerültek ki a boltokból, és ezt eljuttatja a rászorulókhoz.

Bővebben: www.karitativ.hu , www.krisna.hu

     Kiadó: Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.