|
|
2017. október 15., vasárnap 13:25 |
A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (1. rész) |
|
Budapest, 2017. október 15., vasárnap (OS) - Tállyán kiváló bort és ételeket kóstolhatnak a szüreti időszakban. |
Tállyán három év alatt hat olyan kitűnő bort készítettek, amely
bekerült a Borkiválóságok közé – mondta Fazekas Sándor
földművelésügyi miniszter szombaton, az I. Nemzetközi Barbecue
Fesztivál és Versenymegnyitóján.
A festői környezetben fekvő tokaji borfalu méltó helyszíne az
eseménynek, s a világhírű tokaji borokat is megkóstolhatják itt
azok, akik a versenyre érkeznek – fogalmazott szombaton, a Tállyán
elmondott megnyitóbeszédében Fazekas Sándor földművelésügyi
miniszter. A tárcavezető köszöntötte a 11 országból érkezett 40
csapat tagjait és az I. Nemzetközi Barbecue Fesztivált és Verseny
látogatóit, közönségét is. Mint mondta, a találkozótól azt várják,
hogy fellendíti az idegenforgalmat Tállyán, és a szüreti időszakban
még több látogatót vonzhat a tokai régióba.
A magyar gasztronómiai hagyományoktól nem idegen a szabad tűzön
sütés, a hidegfüstöléses technikával elkészített húsétel, de a
manapság világszerte népszerű barbecue-nak is közép-európai gyökerei
vannak – mondta Fazekas. A puritán fatüzeléses barbecue-irányzatot
texasi, német, cseh és magyar hentesüzletek gyakorlata ismertette
meg a fogyasztókkal világszerte.
Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium
-------------------------------------------------------------------
Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait
minden esetben OS jelzéssel használják fel.
Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be
beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben
jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
|
|