OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2017. október 15., vasárnap 13:33

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. október 15., vasárnap (OS) - Méltó körülményeket kell teremteni a nyugdíjasoknak

    Az MSZP programjában kiemelt szerepe van egy igazságos és méltányos nyugdíjrendszer kialakításának. 2018-tól sürgősen rendeznünk kell az idős emberek helyzetét, mert a Fidesz kormányzásának egyik legnagyobb vesztesei a nyugdíjasok.

Az Orbán-kormánytól az idősek megbecsülés helyett csak megalázást kaptak. Az embertelen fideszes politikának a következménye, hogy Magyarországon ma több mint 1 millió nyugdíjas szegénységben él, azaz létminimum alatti összeg jut nekik, közel 72 ezer embernek az öregségi nyugdíja és további 270 ezernek pedig a nyugdíjszerű ellátása kevesebb, mint 50 ezer forint.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az állam nem nyújt segítséget azoknak, akik egy életen át kemény munkával keresték meg a kenyerüket. Mi megbecsülést kínálunk az időseknek, ezért nyugdíjemelési programot fogunk bevezetni a legalacsonyabb nyugdíjak megemelésére és a duplájára, 57 ezer forintra fogjuk emelni a nyugdíjminimumot. Be fogjuk vezetni a 13. havi nyugdíjat és visszatérünk a svájci indexáláshoz annak érdekében, hogy az időseknek járó pénz megőrizze az értékét.
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.