OS Országos Sajtószolgálat
2018. december 12. szerda
Ismertető


2017. október 16., hétfő 14:15

A Miniszterelnökség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. október 16., hétfő (OS) - Ülésezett a MÁÉRT Külügyi és Jogi Szakbizottsága.

    Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára kiemelte: az elmúlt hét és fél év nemzetpolitikájának egyik legjelentősebb eredménye a nemzet közjogi újraegyesítése, melynek köszönhetően még év végéig leteheti az esküt az egymilliomodik új magyar állampolgár. Hangsúlyozta: a külhoni magyarság megsegítésére fordított kormányzati támogatásokban is óriási növekedés tapasztalható, hisz 2009-hez képest ez az összeg mintegy megtízszereződött. Az államtitkár rámutatott: 2015-től az oktatás megerősítése mellett egyre inkább előtérbe került a szülőföldön való boldogulás támogatása a külhoni magyarság gazdasági megerősítése által. Kiemelte: ezt a célt szolgálják a Nemzetpolitikai Államtitkárság által meghirdetett tematikus évek, így a jelenleg zajló 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve. Hozzátette: a jövő év nagy valószínűséggel a külhoni magyar családok éve lesz, amennyiben a MÁÉRT ez a javaslatot elfogadja. A külhoni magyarság jogi megerősítésével kapcsolatban elmondta: nagyon fontos, hogy az őshonos kisebbségeket Európában a bevándorlóktól külön kezeljék, hisz két teljesen eltérő csoportról van szó.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.