OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 24. csütörtök
Ismertető


2017. október 16., hétfő 14:15

A Miniszterelnökség közleménye (3. rész)
    Budapest, 2017. október 16., hétfő (OS) - Ülésezett a MÁÉRT Külügyi és Jogi Szakbizottsága.

    Dr. Veress Emőd egyetemi tanár a Székely Mikó Kollégium és a Marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum jogi helyzetével kapcsolatban nyújtott tájékoztatást. Kiemelte: míg a marosvásárhelyi líceum ügye elszigetelt kérdés, addig a Székely Mikó Kollégium ügye típusügy. Hangsúlyozta: mindkét intézmény jogi helyzetének rendezése folyamatban van, ezzel párhuzamosan vannak kísérletek politikai megoldásra is, ami gyorsabb eredményeket hozhatna. Hozzátette: a két intézmény ügyével jelenleg a legfelsőbb ítélőszék foglalkozik, a döntés pedig számos más ügyben lesz majd precedens értékű és sok intézmény sorsát határozza majd meg.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.