OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 22. kedd
Ismertető


2017. október 16., hétfő 14:16

A Miniszterelnökség közleménye (4. rész)
    Budapest, 2017. október 16., hétfő (OS) - Ülésezett a MÁÉRT Külügyi és Jogi Szakbizottsága.

    Dr. Brenzovics László ukrajnai parlamenti képviselő, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke kiemelte: Ukrajnában a helyzet nem javul, folytatódik a kelet-ukrajnai konfliktus és súlyos a gazdasági válság. Rámutatott: az ukrán parlament által szeptember 5-én elfogadott új oktatási törvény óriási visszalépés az országban élő nemzeti kisebbségek számára, hisz gyakorlatilag felszámolja a kisebbségi közoktatási intézményeket, ezáltal ellentétes mind Ukrajna alkotmányával, mind az ország nemzetközi kötelezettségvállalásaival. Brenzovics László köszönetet mondott Magyarország Kormányának a kárpátaljai magyarságnak nyújtott támogatásért és az új ukrán oktatási törvénnyel szembeni határozott kiállásért. Kiemelte: a törvénnyel kapcsolatban gyakorlatilag minden szomszédos ország jelezte fenntartását, a legélesebben Magyarország és Románia. Kiemelte: nagy sikerként könyvelhető el, hogy az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése csütörtöki ülésén megvédte a meglévő kisebbségi oktatási rendszert Ukrajnában, hisz 80 százalékos többséggel fogadta el az új ukrán oktatási törvényt érintő sürgősségi határozatot.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.