2018. december 11. kedd

2017. október 16., hétfő 15:07

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. október 16., hétfő (OS) - A Fideszes polgármester hazudott, de a DK-s képviselőket ítélik el

Papp Gábor, Hévíz Fideszes polgármestere még polgármesterré választása előtt diplomát hazudott magának. Az ügy 2014-ben pattant ki, ekkor a Demokratikus Koalíció két önkormányzati képviselője, Kovács Viktória és Nagy Zoltán, sajtótájékoztatón szembesítette a polgármestert korábbi hazugságával. Papp beperelte őket rágalmazásért, kijelentve: "Rágalmaikkal átlépték azt a határt, amit közszereplőként tűrnöm kell."

A per során kiderült, hogy a képviselők igazat állítottak, ám a bíróság első fokon mégis elítélte őket, mert helytelenül használták a "csalás" kifejezést, az ugyanis büntetőjogi értelemben nem valósult meg. Ismét nem az a baj tehát, hogy a császár meztelen, hanem, hogy ezt valaki kimondta.

Hévíz polgármestere úgy véli, ő hazudozhat nem létező diplomájáról, ám azt, hogy két ellenzéki önkormányzati képviselő ezt számon kérje, ő nem köteles tűrni. Nem meglepő ez a fölfogás egy Fideszes közszereplő részéről. Az immár teljesen elfideszesedett ügyészség is osztja ezt a felfogást, ha módja van rá. Mindeddig úgy tűnt azonban, a bírák túlnyomórészt megőrizték függetlenségüket és nem adják nevüket egy ilyen szánalmas szerecsenmosdatáshoz.

Ezért reméljük, hogy a másodfokon ítélkező bíróság nem a rossz hír hozóit fogja bűnösnek tekinteni.

Nagy Zoltán

a DK Zala megyei önkormányzati képviselője