OS Országos Sajtószolgálat
2018. december 11. kedd
Ismertető


2017. október 16., hétfő 15:07

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. október 16., hétfő (OS) - A Fideszes polgármester hazudott, de a DK-s képviselőket ítélik el

    Papp Gábor, Hévíz Fideszes polgármestere még polgármesterré választása előtt diplomát hazudott magának. Az ügy 2014-ben pattant ki, ekkor a Demokratikus Koalíció két önkormányzati képviselője, Kovács Viktória és Nagy Zoltán, sajtótájékoztatón szembesítette a polgármestert korábbi hazugságával. Papp beperelte őket rágalmazásért, kijelentve: "Rágalmaikkal átlépték azt a határt, amit közszereplőként tűrnöm kell."

A per során kiderült, hogy a képviselők igazat állítottak, ám a bíróság első fokon mégis elítélte őket, mert helytelenül használták a "csalás" kifejezést, az ugyanis büntetőjogi értelemben nem valósult meg. Ismét nem az a baj tehát, hogy a császár meztelen, hanem, hogy ezt valaki kimondta.

Hévíz polgármestere úgy véli, ő hazudozhat nem létező diplomájáról, ám azt, hogy két ellenzéki önkormányzati képviselő ezt számon kérje, ő nem köteles tűrni. Nem meglepő ez a fölfogás egy Fideszes közszereplő részéről. Az immár teljesen elfideszesedett ügyészség is osztja ezt a felfogást, ha módja van rá. Mindeddig úgy tűnt azonban, a bírák túlnyomórészt megőrizték függetlenségüket és nem adják nevüket egy ilyen szánalmas szerecsenmosdatáshoz.

Ezért reméljük, hogy a másodfokon ítélkező bíróság nem a rossz hír hozóit fogja bűnösnek tekinteni.

Nagy Zoltán

a DK Zala megyei önkormányzati képviselője

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.