2024. április 24. szerda

2017. október 16., hétfő 16:57

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet közleménye
    Budapest, 2017. október 16., hétfő (OS) - Gyógynövényipari hálózatépítés a magyar-szlovák határtérségben

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) három partnerszervezetével (Rába – Duna - Vág Együttműködési Területi Társulás, Tatabánya; Regionális Fejlesztési Ügynökség, Észak-Komárom; Nagykapos és VidékeTársulás, Nagykapos) pályázatot nyert a gyógynövény ipar szereplőinek határon átnyúló hálózati együttműködésére az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretei között.

A 352 ezer euró költségvetéssel (ebből a megítélt uniós támogatás 299 204 euró) rendelkező 16 hónapos projekt célja a magyar-szlovák határtérség gyógynövényes piacának feltérképezése, helyzetének elemzése, ennek alapján határon átívelő szaktanácsadási és képzési hálózat létrehozása.

További célkitűzés a gyógynövényes ágazat jövedelmezőségének javítása, a hátrányos helyzetű határtérség foglalkoztatási és jövedelemszerzési lehetőségeinek bővítése. Mindezek érdekében marketing kampány és rendezvények, tapasztalatcserék szervezése, a kapcsolati háló létrehozása szükséges.

Kiadó: Nemzetstratégiai Kutatóintézet