OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2017. október 16., hétfő 16:57

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet közleménye
    Budapest, 2017. október 16., hétfő (OS) - Gyógynövényipari hálózatépítés a magyar-szlovák határtérségben

    A Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) három partnerszervezetével (Rába – Duna - Vág Együttműködési Területi Társulás, Tatabánya; Regionális Fejlesztési Ügynökség, Észak-Komárom; Nagykapos és VidékeTársulás, Nagykapos) pályázatot nyert a gyógynövény ipar szereplőinek határon átnyúló hálózati együttműködésére az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretei között.

A 352 ezer euró költségvetéssel (ebből a megítélt uniós támogatás 299 204 euró) rendelkező 16 hónapos projekt célja a magyar-szlovák határtérség gyógynövényes piacának feltérképezése, helyzetének elemzése, ennek alapján határon átívelő szaktanácsadási és képzési hálózat létrehozása.

További célkitűzés a gyógynövényes ágazat jövedelmezőségének javítása, a hátrányos helyzetű határtérség foglalkoztatási és jövedelemszerzési lehetőségeinek bővítése. Mindezek érdekében marketing kampány és rendezvények, tapasztalatcserék szervezése, a kapcsolati háló létrehozása szükséges.

     Kiadó: Nemzetstratégiai Kutatóintézet

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.