OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 20. vasárnap
Ismertető


2017. október 16., hétfő 18:43

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. október 16., hétfő (OS) - 30 ezer idős emberről mondott le a Fidesz - A DK meg fogja teremteni az otthoni és az idősotthoni ápolás feltételeit!

    A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság jelentése szerint 30 ezer ember szerepel a szociális várólistán, ez újabb negatív rekord. A szakértők szerint ez ráadásul nem minden, a valóságban 40 ezernél is több ember maradhatott ellátás nélkül. Több, mint 90%-uk idős ember, aki arra vár, hogy idősotthonban kapjon helyet. Abban az országban, ahol minden télen idős emberek halnak meg a saját otthonukban azért, mert nincs pénzük fűtésre, megengedhetetlen, hogy szeptemberben idősek tízezreit ne tudják fogadni az idősotthonok.

A Demokratikus Koalíció tragikusnak tartja, hogy a Fidesz 30 ezer idős emberről mondott le. A DK szerint a lopás és az urizálás kormánya már nem is tagadja, hogy nem érdekli a nyugdíjasok helyzete; szerintük “mindenki annyit ér, amije van". A DK 2018 után meg fogja becsülni a végigdolgozott életeket és valamennyi rászorulónak meg fogja teremteni az otthoni és az idősotthoni ápolás feltételeit!

Niedermüller Péter
Alelnök
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.