OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 22. kedd
Ismertető


2017. október 16., hétfő 19:10

Az Igazságügyi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. október 16., hétfő (OS) - Salgó László Péter kapta idén a Vladár Gábor-díjat

    Trócsányi László miniszter a kodifikáció területén végzett kiemelkedő tevékenységéért Vladár Gábor-díjban részesítette dr. Salgó László Pétert, az Igazságügyi Minisztérium jogszabály-előkészítés összehangolásáért és közjogi jogalkotásért felelős helyettes államtitkárát 2017. október 16-án.
A fiatal jogász 2009-ben végzett az Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Első publikációja Szuverenitás-föderáció avagy konföderáció felé tart az EU címmel jelent meg a Politika.hu internetes portálon 2008-ban. Részt vett a Parlamenti Ösztöndíjasok programjában 2007-2009 között, mely keretében 2009-ben megjelent következő publikációja Az aranyrészvény megítélése az Európai Unióban címmel.
Szakmai pályafutását az APEH Közép-Magyarországi Regionális Igazgatóságának jogi referenseként kezdte. Később a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban dolgozott, ahol először jogi szakreferens, majd 2010 szeptemberétől 2014-ig titkárságvezető volt. Ezt követően az Igazságügyi Minisztérium kormányzati jogszabály-előkészítés összehangolásáért felelős helyettes államtitkára, 2014. októbertől pedig feladatköre bővülésével a jogszabály-előkészítés összehangolásáért és közjogi jogalkotásért felelős helyettes államtitkár.
Salgó László Péter negyedik éve a Magyar Közlöny felelős szerkesztője, valamint tagja a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatási Továbbképzési Kollégiumának.
    
     Kiadó: Igazságügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.