OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 20. vasárnap
Ismertető


2017. október 17., kedd 08:52

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. október 17., kedd (OS) -

    Hajdu Nóra (Együtt) a Reklámszövetséghez és az Önszabályozó Reklámtestülethez fordul a puncs.hu reklámkampánya ügyében

A Reklámetikai Kódex kimondja, hogy a reklám nem tartalmazhat semmilyen hátrányos megkülönböztetést, különösen nemek közötti diszkriminációt. Az idén indult puncs.hu reklámkampányában mégis a nőket lealacsonyító, lekezelő megnyilvánulások vannak. A reklámokban a nőnek, mint embernek a tárgyiasítása látható, amely vállalhatatlan és elítélendő, ezért Hajdu Nóra a Reklámszövetséghez és az Önszabályozó Reklámtestülethez fordul. Az Együtt alelnöke azt szeretné elérni, hogy a két testület vizsgálja meg a puncs.hu reklámjait, és foglaljon állást a reklámetikai irányelvek alapján.
Mint ismert, a puncs.hu idén indult Magyarországon, egy nagyobb reklámkampánnyal. Az oldal célja, hogy olyan párkapcsolatoknak adjon felületet, amelynek alapja elsősorban a férfi (a sugar daddy) vagyona, egzisztenciája. A nőket ebben a kapcsolatban alárendelt félként, pénzzel megvehető áruként, és csak az anyagi biztonság motiválta szereplőként tekintik.
Hajdu Nóra szerint elítélendő ez a világkép. Az Együtt alelnöke tiltakozik minden olyan szereplő ellen, aki teret ad ezeknek a nőket lealacsonyító, lekezelő megnyilvánulásoknak. Társadalmi szempontból roppant káros, hogy a nyilvánosságban az ilyen társadalomképet elfogadhatónak beállító hirdetésekkel, reklámokkal lehet találkozni.
     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.