OS Országos Sajtószolgálat
2018. október 23. kedd
Ismertető


2017. október 17., kedd 08:52

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. október 17., kedd (OS) -

    Ezeken keresztül ugyanis egy olyan társadalomképet közvetít egyéni és társadalmi szinten is, hogy a nő megvásárolható, ezt a gondolatot pedig elfogadhatónak állítja be. Rengeteg példával találkozhatunk, hogy ilyen kapcsolatban a társadalmi helyzetükből adódóan férfiak visszaélnek a nők helyzetével, és sok tragikus egyéni élethelyzethez vezethet ez el.
A Reklámetikai Kódex kimondja, hogy a reklám nem tartalmazhat semmilyen hátrányos megkülönböztetést különösen nemek közötti diszkriminációt, és nem támogathat ilyen nézeteket. Illetve modellek esetében tiltja a test tárgyiasítását. A puncs.hu reklámjaiban mégis megjelenik a nemi alapú diszkrimináció, az "Én csak menő pasikkal randizok!" szlogen vagy a homokos tengerparton készült kép melletti "Köszönöm, Sugar Daddy!" szöveg abszolút a nemi diszkriminációra építő jelenségeket közvetíti. Különösen sérelmesnek a "Köszönöm, Sugar Daddy!" által közvetített üzenet. Ez már nyíltan azt állítja a középpontba, a kapcsolat lényegét abban ragadja meg, hogy a sugar daddy a pénzével valósítja meg a nő vágyait, amiért a nőnek hálásnak kell lennie. Ha ezt a mondatot emeli ki a kapcsolatból az érzelmek, az anyagiaknál mélyebb kötődések helyett, azzal tárgyiasítja, megvásárolható áruként, szolgáltatásként mutatja be a nőt. Ez vállalhatatlan és elítélendő.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.