2018. október 22. hétfő

2017. október 17., kedd 10:00

Az MSZP Országos Központ közleménye
    Budapest, 2017. október 17., kedd (OS) - Tájékoztatást várunk az Irakban szolgáló magyar katonák biztonsági helyzetéről!

Az iraki központi kormány és az autonóm kurdisztáni régió vezetése közötti feszültség immár nyílt fegyveres konfliktussal fenyeget. Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet ellen korábban együtt küzdő felek közötti konfliktus az Észak-Irakban szolgálatot teljesítő magyar katonák biztonságára is nagy veszélyt jelent. Továbbá a magyar kontingens küldetése is feloldhatatlannak látszó ellentmondásba került, hiszen a magyar katonák az iraki kormány felkérésére működnek közre a kurd fegyveres erők kiképzésében.

A szakbizottság ülésén választ várunk a kormánytól arra, hogy a konfliktus elmérgesedése miként érinti a magyar kontingens küldetését, milyen intézkedéseket hoztak a magyar katonák biztonságának szavatolására, és felkészültek-e a katonák esetleges kivonására. Ezért a mielőbbi tájékoztatás érdekében kezdeményezem a Honvédelmi és rendészeti bizottság ülésének összehívását.

Harangozó Tamás
országgyűlési képviselő,
a Honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke

Kiadó: MSZP Országos Központ

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.