OS Országos Sajtószolgálat
2018. október 22. hétfő
Ismertető


2017. október 17., kedd 10:00

Az MSZP Országos Központ közleménye
    Budapest, 2017. október 17., kedd (OS) - Tájékoztatást várunk az Irakban szolgáló magyar katonák biztonsági helyzetéről!

    Az iraki központi kormány és az autonóm kurdisztáni régió vezetése közötti feszültség immár nyílt fegyveres konfliktussal fenyeget. Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet ellen korábban együtt küzdő felek közötti konfliktus az Észak-Irakban szolgálatot teljesítő magyar katonák biztonságára is nagy veszélyt jelent. Továbbá a magyar kontingens küldetése is feloldhatatlannak látszó ellentmondásba került, hiszen a magyar katonák az iraki kormány felkérésére működnek közre a kurd fegyveres erők kiképzésében.

A szakbizottság ülésén választ várunk a kormánytól arra, hogy a konfliktus elmérgesedése miként érinti a magyar kontingens küldetését, milyen intézkedéseket hoztak a magyar katonák biztonságának szavatolására, és felkészültek-e a katonák esetleges kivonására. Ezért a mielőbbi tájékoztatás érdekében kezdeményezem a Honvédelmi és rendészeti bizottság ülésének összehívását.

Harangozó Tamás
országgyűlési képviselő,
a Honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.