OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. október 17., kedd 12:00

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. október 17., kedd (OS) - 2017 a kijózanodás éve és nem a lázadásé

    Orbán Viktor tavaly azt jósolta, hogy 2017 a lázadás éve lesz. De tévedett, ez a jóslata nagyon nem vált be. Az elmúlt egy év választásai nagyon nem igazolták azt a reménykedését, hogy minden soron következő választáson előretörnek vagy hatalomra jutnak a szélsőséges vagy Európa-ellenes erők. Ezzel szemben eddig minden fontos választáson mérsékelt erők szereztek többséget.
Orbán Viktor folyamatosan beszél a liberalizmus hanyatlásáról és válságáról, pedig jelenleg az Európai Unió 28 tagállamából nyolcban liberálisok adják a miniszterelnököt, de a centrista francia elnök Macron is kiáll a liberális értékrend mellett, és az EU legfontosabb tagállamában, Németországban éppen most kezdődnek koalíciós tárgyalások a német liberálisokkal.
Nem tagadható, hogy az elmúlt évek migrációs válsága több országában is kedvezőtlenül befolyásolta a politikai erőviszonyok alakulását, különösen Németországban és  Ausztriában, de a nagy populista áttörés ezekben az országokban sem történt meg.
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.