OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2017. október 17., kedd 12:10

Az Oktatási Hivatal közleménye
    Budapest, 2017. október 17., kedd (OS) - Az Oktatási Hivatal (OH) kiemelt projektje, A tanulói lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények támogatása (EFOP-3.1.5-16-2016-00001) hozzájárul az oktatási egyenlőtlenségek mérsékléséhez, és segíti a leghátrányosabb helyzetű tanulókat a munkaerőpiacon nélkülözhetetlen tudás és végzettség megszerzésében is. A program az Európai Unió 12,900 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásából valósul meg – hangzott el 2017. október 17-én a projekt nyitókonferenciáján.

    A program fő célja a korai iskolaelhagyás megelőzése. Ennek érdekében 2017. január 2. és 2020. szeptember 30. között 150 óvoda és 300 tanulói lemorzsolódással veszélyeztetett alap- és középfokú iskola komplex intézményfejlesztését végzik el a projektbe bevont szakemberek. A projektben részt vevő intézmények saját problémáikhoz igazított fejlesztési és intézkedési terv szerint valósítják meg a kitűzött részcélokat: legalább 1 800 pedagógus továbbképzését és 30 000 – nagyrészt hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű – tanuló fejlesztését. A projekt a pedagógiai-szakmai szolgáltatórendszer kínálatát a tanulói lemorzsolódást és a korai iskolaelhagyást csökkentő módszerekkel és eljárásokkal bővíti, továbbá támogatja az iskolai lemorzsolódással kapcsolatos intézményi adatszolgáltatások minőségének javítását, valamint az ágazatközi partnerségi együttműködések megerősítését. Ezek érdekében az OH összegyűjti a köznevelési intézmények jó gyakorlatait, valamint ösztönzi az intézmények közti tapasztalatcserét is.
     Kiadó: Oktatási Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.