OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 24. csütörtök
Ismertető


2017. október 17., kedd 14:09

A Magyar Tartalékosok Szövetsége közleménye
    Budapest, 2017. október 17., kedd (OS) - A Magyar Tartalékosok Szövetsége október 14-én ünnepelte 16. évfordulóját Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián.

    Magyarország honvédelmi minisztere október 4-ét a Magyar Tartalékosok Napjává nyilvánította, Kossuth Lajos 1848. október 4-én elhangzott szegedi toborzóbeszéde emlékére.

Dr. Négyesi Lajos alezredes, hadtörténész ünnepi előadásában kiemelte: "A nép védi meg a hazát. Amikor elgondolkodunk azon, hogy mi Magyarország biztonságának a záloga, ne csak arra gondoljunk, hogy a szövetségi rendszerben elfoglalt helyünk óv meg minket. A nép lesz az, aki utoljára ott áll majd a fegyverrel, nekünk kell megvédeni saját magunkat: ezért van szükség a tartalékos katonákra". A honvédelmi miniszter levelét Széles Ernő elnök olvasta fel. "Az a célunk, hogy a tartalékos állomány biztos pillére és valódi, jól felkészült alapja legyen a hivatásos és szerződéses állomány mellett a haza védelmének is. E cél megvalósításához kérem valamennyi tartalékos katona, a Magyar Tartalékos Szövetség tagjainak támogatását, további lelkes és áldozatkész munkáját, hiszen a Honvédelmi Minisztérium elé állított feladatokat csak Önökkel együtt tudjuk megvalósítani" - fogalmazott a Magyar Tartalékosok Napja alkalmából írt köszöntőlevelében dr. Simicskó István. Az ünnepséget tisztújító küldöttgyűlés és fogadás zárta. Széles Ernő nyugalmazott dandártábornokot megerősítették elnöki pozíciójában.

     Kiadó: Magyar Tartalékosok Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.