OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2017. október 17., kedd 14:38

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. október 17., kedd (OS) - A  magyar gazdák győztek és az ellenzék ismét kudarcot vallott – Reagálás az Ab mai határozataira

    Az Alkotmánybíróság 2017. október 17-ei határozatai ismét megerősítették a "Földet a gazdáknak!" Program eredményeit. A Földművelésügyi Minisztérium bízik abban, hogy a mai, a Magyar Állam és főleg a magyar gazdák számára kedvező döntések nyomán az Kormány földműveseket támogató politikája elleni ellenzéki lejárató kampány végre véget érhet. Ugyanis a mai határozatok jól illeszkednek azon korábbi alkotmánybírósági döntések sorába, melyek mindegyike megerősítette a "Földet a gazdáknak!" Program jogszerűségét és hasznosságát.
Az elmúlt évtizedek legnagyobb állami földértékesítési programja nyomán közel 30 ezer magyar földműves szerezhetett földtulajdont, összesen mintegy 200 ezer hektár állami föld került értékesítésre. A Kormány a földvásárláshoz nyújtott kedvezményes hitelkonstrukcióval valamennyi magyar földműves számára megteremtette a földtulajdonhoz jutás kedvezményes lehetőségét. Korábban soha nem volt még olyan állami földügyi intézkedéscsomag, mint a "Földet a gazdáknak!" Program, amely a haszonbérleti pályázatok és a földértékesítések révén több tízezer magyar földműves, kis- és középbirtok fejlődését, agrárgazdasági pozícióinak megerősítését ilyen mértékben erősítette volna.

     Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.