OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2017. október 17., kedd 14:38

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (3. rész)
    Budapest, 2017. október 17., kedd (OS) - A  magyar gazdák győztek és az ellenzék ismét kudarcot vallott – Reagálás az Ab mai határozataira

    Az Alkotmánybíróság mai döntései a fenti eredményeket elismerik. Összhangban a mai határozatokkal, a Földművelésügyi Minisztérium is kiemelten fontosnak tartja az állam stratégiai földvagyonának megőrzését és gyarapítását. A "Földet a gazdáknak!" Program földértékesítései azonban ezt a földvagyont nem veszélyeztették, hiszen jelenleg is több mint 1,6 millió hektár föld van az állam tulajdonában, és a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet évente több milliárdos összegben vásárol is földeket. Ugyanígy fontosnak tartja az állam az értékes Natura 2000 területeken való gazdálkodás precíz szabályozását is.
A mai újabb határozatokban foglaltakat a Földművelésügyi Minisztérium tiszteletben tartja és eleget is kíván tenni a technikai jellegű, az állami földeladások eddigi gyakorlatát érdemben nem befolyásoló jogalkotási feladatoknak. Azonban sajnálatos módon az ellenzéki pártok egyike sem volt hajlandó a korábbi években semmilyen földügyi-birtokpolitikai kérdésben együttműködni a Kormánnyal a magyar gazdák érdekében. Kíváncsian várjuk, hogy a mostani határozatok nyomán végre hajlandó lesz-e például a most is az Alkotmánybírósághoz forduló, és kéréseivel ismét csúnyán elbukó LMP megszavazni az előírt jogszabály-módosításokat.  

     Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.