OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2017. október 20., péntek 11:40

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH közleménye
    Budapest, 2017. október 20., péntek (OS) -

    A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye a Magyarországi Szcientológia Egyház és a Szcientológia Egyház Központi Szervezet adatkezelésének tárgyában hozott határozatról:

A NAIH adatvédelmi hatósági eljárást indított a Magyarországi Szcientológia Egyház (Egyház) és a Szcientológia Egyház Központi Szervezet (Központi Szervezet) általános adatkezelési gyakorlatának vizsgálata tárgyában, mint arról NAIH már korábban, a 2016. december 10-én kelt közleményében tájékoztatta a nyilvánosságot.

A NAIH a hatósági eljárás során megállapította, hogy az Egyház és a Központi Szervezet jogellenes adatkezelési tevékenységet folytat, mert megszegték az előzetes tájékoztatási kötelezettségüket, a célhoz kötött adatkezelés elvét, a tisztességes adatkezelés elvét, az adatbiztonság követelményeit és jogalap nélküli adatkezelést végeztek.

A NAIH a további jogellenes adatkezelést megtiltotta, illetve az Egyházat és a Központi Szervezetet egyaránt a maximális húszmillió forint, összesen negyvenmillió forint adatvédelmi bírság megfizetésére kötelezte.

A határozat az alábbi linken érhető el: http://naih.hu/files/NAIH-2017-148-H-hatarozat.pdf

Dr. Péterfalvi Attila s.k.

     Kiadó: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.