OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2017. október 20., péntek 14:50

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. október 20., péntek (OS) - DK: Áder, a "szigorú" köztársasági elnök

    Áder János megfontolásra visszaküldte a kötelező kéményellenőrzés eltörléséről szóló törvényt a parlamentnek.

A Demokratikus Koalíció elvben helyeselné az elnök eljárását, ha nem volna meggyőződve arról, hogy ez csupán porhintés. Helyeselné, hiszen kéményellenőrzés eltörlése valóban emberéleteket sodorhat veszélybe. Azt követően azonban, hogy Áder fenntartás nélkül aláírta az olyan, hazai és nemzetközi ellenállásba ütköző és fölháborodást kiváltó törvényeket, mint a CEU-törvény, a civil szervezetek megbélyegzéséről szóló törvény vagy az ellenzéki kampányok mozgásterét tovább szűkítő plakáttörvény, ezt a gesztust álságosnak kell tartanunk. Áder csak olyan esetekben emel vétót, amikor a törvényt néhány látszatmódosítás után egy-két héten belül újra el lehet fogadni, a késedelem pedig nem akadályozza a kormány céljainak elérését.

Visszautasítjuk ezt a színjátékot, amelynek egyedüli célja annak a hazugságnak a bizonygatása, hogy működnek a kormány önkényét korlátozó alkotmányos fékek.

Varju László
alelnök
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.