OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. október 20., péntek 17:44

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2017. október 20., péntek (OS) - Állítsuk meg az iskolapusztulást! - Liberális megoldás a tanárhiányra

    Október végén 180 településen keresnek tanárt, már nem csak a kistelepüléseket, de a nagyvárosokat is érinti a probléma. Az alulfinanszírozott rendszerekben mozgó emberek végletes kihasználása lépett az átgondolt, koherens és működő szakpolitikák helyére.
A munkaerőpiac a tanárokat egyre nagyobb létszámban szívja fel. Különösen érinti ez a matematika, fizika, informatika és nyelvtanárokat. Éppen azon a tantárgyak oktatására nem lehet tanárt találni, amelyek nélkülözhetetlenek a munkaerőpiacon keresett állások betöltéséhez.  
A Liberálisok az alábbi szükségintézkedések meghozatalát sürgetik.
1.Fizessék ki a tanároknak az összes túlórát!
2.Tűzoltásként, a természettudományos tanárok pótlását oldják meg a jelenben úgy, hogy tárgyaljanak olyan technológiai, ipari cégekkel, hogy egy átmeneti időszakban biztosítják az informatikai és nyelvoktatást a hiányt szenvedő iskolákban.
3.Rendezzék a pedagógusi bértáblát!
4.Decentralizálják a rendszert, szüntessék meg a KLIK-et! A munkáltatói jogköröket helyi szinten kell meghatározni, a státuszgazdálkodás az iskolaigazgatók kezében kell, hogy legyen.
5.A pedagógusi pálya egy önálló értelmiségi pálya, annak megfelelően kell díjazni. Az elherdált százmilliárdok végre az oktatási rendszerben landolhatnának.
6.A lőterekre szánt, nagyságrendileg 50 milliárd forintból hozzanak létre egy olyan alapot, amely a pedagógusképzés alapvető átalakítását célozza
    
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.