OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. október 22., vasárnap 13:21

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. október 22., vasárnap (OS) - DK: A Fidesz miatt nem lesz népszavazás Erzsébetvárosban

        Az erzsébetvárosi Fidesz-frakció népszavazási kérdést nyújtott be a szórakozóhelyek nyitvatartásának korlátozásáról, amit a helyi választási bizottság jóváhagyott. A fővárosi kormányhivatal ugyancsak Fideszes kormánymegbízottjának kérdésemre kiadott szakvéleménye szerint viszont ez a népszavazás nem írható ki, mert egy 2013-as törvény kivette az önkormányzat hatásköréből a szórakozóhelyek nyitvatartásának szabályozását.
     A kormány tehát 2011-ben a társasházakat, két évvel később pedig az önkormányzatot fosztotta meg a szórakozóhelyekkel kapcsolatos döntési jogköröktől. Ha a jegyző és a jogvégzett alpolgármester erről nem tudott, akkor alkalmatlanok, ha tudtak róla, akkor tudatosan akadályozták, hogy a "bulinegyedként" emlegetett Belső-Erzsébetváros problémáinak kezeléséről népszavazás dönthessen.
     A Demokratikus Koalíció szerint olyan szabályozásra van szükség, ami a szórakozóhelyek turisztikai vonzerejének csökkentése nélkül újra élhetővé teszi a környéket Belső-Erzsébetváros polgárai számára. Ennek költségeit nem lehet a kerületre hárítani, miközben a bulinegyed adóbevételei a központi kasszát gyarapítják, ám a kormány elzárkózott kezdeményezésünk elől, hogy e célra több pénzt juttasson vissza a kerületnek. Sürgetjük, hogy a jegyző éljen jogkörével és a szabályszegő vendéglátóhelyeket zárassa be, a rendőrség pedig a vendégek körében szerezzen érvényt a rendelkezéseknek.  

dr. Oláh Lajos
Országgyűlési képviselő,DK
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.