OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2017. október 26., csütörtök 20:02

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. október 26., csütörtök (OS) - DK: Eltörölné a Fidesz a fociklubok adófizetési kötelezettségét

    Tiba István Fideszes országgyűlési képviselő kevesellhette a sportkluboknak eddig nyújtott rengeteg támogatást és kedvezményt, mert törvényjavaslatot nyújtott be, hogy a sportvállalkozások a jövőben mentesüljenek az iparűzési adó és a hivatásos sportolók bére után fizetett egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás alól.

Élelmes kóklerek gyakran járnak jól, kihasználva a diktátor rögeszméit. Ismerve a miniszterelnök sportmániáját, aligha kétséges, hogy e javaslatból törvény lesz. Az önkormányzatok tehát elesnek majd az eddig például a háziorvosi ellátás finanszírozására fordított bevételtől, hogy jusson elég pénz a futballpályák gyepszőnyegének fűtésére.

A futball a világon mindenütt üzlet – persze, nem az ilyen futball. Piacgazdaságban a sportvállalkozások adót fizetnek, nem is keveset, és nem az adófizetők által befizetett pénzből élnek. A magyar sporttámogatási rendszer, benne Tiba képviselő új javaslatával viszont a hazai államkapitalizmus keretei közé illeszkedik, ahol a vállalkozások bevétele nem piaci teljesítményükön múlik, hanem azon, összeköttetéseik révén milyen sikeresen tudják megfejni a költségvetést.

Ráczné Földi Judit
elnökségi tag
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.