OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2017. október 27., péntek 10:23

A Gyógyulj Velünk Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. október 27., péntek (OS) - Életmentő mozgásprogram prosztatarákos férfiaknak. Nem elég csak a kórházakban kezelni a prosztatarákot: jobb gyógyulási és túlélési esélyei vannak a rendszeresen mozgó, egészséges testsúllyal élő prosztatarákos férfiaknak, ezért 10 Ezer Lépés Program néven országos mozgásprogramot szerveznek számukra.

    – Akár 40 százalékkal is javulhat a túlélési esélye azoknak a prosztatarákos betegeknek, akik a hétköznapi szokásos teendőiken túl hetente három-négy alkalommal legalább fél órán át intenzív testmozgást végeznek – indokolta prof. dr. Nyirády Péter, a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikájának igazgatója Pécsen, a Magyar Urológus Társaság kongresszusán, miért indítanak betegszervezetek, urológusok, onkológusok, gyógytornászok összefogásával országos mozgásprogramot a prosztatarákos férfiaknak.

A prosztatarák műtéte vagy sugárkezelése után a gyógytorna segíthet a vizelettartási és erekciós problémák orvoslásában, mérsékli a trombózis kockázatát, a fizikai aktivitás javítja a légzéskapacitást, csökkenti a szívinfarktus veszélyét. A jobb kondícióban lévő férfiak könnyebben megbirkózhatnak a daganatellenes kezelések mellékhatásaival. Az egészséges testsúly elérése és megtartása szintén javítja az életkilátásokat. Nyirády Péter hangsúlyozta: a rendszeres mozgással elérhető eredményeket egyetlen gyógyszerrel sem lehet pótolni, ma az urológiai és onkológiai ellátás során mégsem helyeznek elég nagy hangsúlyt a betegek kórházon kívüli aktivitásának segítésére.

     Kiadó: Gyógyulj Velünk Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.