OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2017. október 27., péntek 10:39

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye
    Budapest, 2017. október 27., péntek (OS) - Még idén megköthetik a támogatási szerződéseket a Keleti és Nyugati pályaudvarok felújításának előkészítésére

    Egy 2016. novemberi kormányhatározat rögzíti a Magyarország rövid- és középtávú kötöttpályás fejlesztéséhez kapcsolódó beruházások projektlistáját, amelyen a kezdetektől szerepelnek a Budapest Keleti és Budapest Nyugati pályaudvarok épület-felújításai is. A kormány az előkészítési feladatok elvégzéséhez 2-2 milliárd forint forrást biztosított.

A projektgazda MÁV Zrt. 2017. október 18-án benyújtotta a két kiemelt projekt támogatási kérelmeit. A kérelmek értékelése haladéktalanul megkezdődött, a támogatási szerződéseket akár még idén megköthetik.

A jelenlegi ütemezés alapján 2018-ban megtörténik a hazai vasúti közlekedésben központi szerepet betöltő, műemléki védettség alatt álló épületek felújítását célzó tervpályázatok előkészítése. A rákövetkező években valósulhatnak meg a munkálatok megkezdéséhez szükséges további, egymásra épülő feladatok: a megvalósíthatósági tanulmányok elkészítése, majd az építési engedélyek megszerzése, végül a kiviteli tervek kidolgozása.

A tervezett beruházásoknak köszönhetően a Baross téren és Nyugati téren megújult, korszerű fejpályaudvarok szolgálhatják majd ki hatékonyan és utasbarát módon nemcsak a Budapesten és vonzáskörzetében élőket, hanem a távolabbról a fővárosba érkezőket is.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Kommunikációs Főosztály

Budapest, 2017. október 27.


     Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.