OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2017. október 27., péntek 11:12

A Klebelsberg Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. október 27., péntek (OS) - Hazugságözön zúdult az állami intézményfenntartásra

    A Klebelsberg Központ sajnálattal tapasztalja, hogy bizonyos sajtótermék hasábjain rendszeresen valótlan állítások, csúsztatások szerepelnek az állami intézményfenntartással kapcsolatban. A tankerületi központok rendelkeznek a szükséges pénzügyi keretekkel ahhoz, hogy minden köznevelési alapfeladatot finanszírozzanak az iskolákban. A cikkekben megjelentekkel ellentétben, amelyek nem hivatkoznak konkrét intézményekre, így nem is ellenőrizhető egyetlen állítás valóságtartalma sem, a tankerületek kifizetik az oktatáshoz szükséges eszközöket, amelyek költsége szerepel az adott iskola intézményvezetőjével közösen meghatározott keretében. Hangsúlyozni kívánjuk, hogy a tankerületi központok nem óvodafenntartók, ennek következtében nincs is hatáskörük az ezzel kapcsolatos ügyekben eljárni. Etikátlannak tartjuk, hogy egyes médiumok, az óvodákról szóló híreket úgy közölnek, hogy azok állami fenntartású iskolákban történtek meg. Bízunk abban, hogy csupán merő figyelmetlenségről vagy tájékozatlanságról van szó, nem pedig szándékos, a tényeket meghamisító, a pedagógusok, diákok és szülők érdekeit sértő hangulatkeltési akcióról.

Klebelsberg Központ
Stratégiai és Kommunikációs Főosztály

     Kiadó: Klebelsberg Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.