OS Országos Sajtószolgálat
2019. február 20. szerda
Ismertető


2017. október 31., kedd 15:10

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. október 31., kedd (OS) - DK: A Fidesz orosz rulettet játszik a kötelező kéményellenőrzés megszüntetésével

    A szakmai ellenvetéseket, az ombudsman tiltakozását és Áder János elnöki vétóját egyaránt visszautasítva a parlament ma ismét elfogadta a családi házak kötelező kéményseprésének megszüntetését kimondó törvényt.

Már egy tavalyi rendeletmódosítás nyomán is jóval több halálos szénmonoxid-mérgezés történt, mint korábban: 16, szemben a 2015-ös 9-cel. Az előírások mostani törvénybe foglalt újabb lazítása tovább növeli a tragédiák kockázatát, hiszen az ilyen természetű balesetek gyakorisága többszörös azokban az országokban, ahol a kéményseprés önkéntes, mint ahol kötelező.

A Demokratikus Koalíció szerint kezdettől nyilvánvaló, hogy Áder vétója csupán színjáték: a Fidesz elhatározta, hogy a törvényt keresztülviszi, hiszen ez szerves folyománya a választás előtt ismét fölmelegíteni próbált rezsiblöffnek. A kormány a remélt politikai nyereség fejében orosz rulettet játszik, ahol a tét a polgárok élete.

Gy. Németh Erzsébet
fővárosi képviselő, DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.