OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. október 31., kedd 15:42

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. október 31., kedd (OS) - Takarékossági világnap: a magyarok kétharmadának esélye sincs a takarékoskodásra -

    Az MNB Versenyképességi jelentése és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által készített Jó Állam Jelentés lesújtó képet fest a magyar társadalom állapotáról. Az LMP szerint ma már kormányközeli kutatóhelyek és állami szervek anyagai sem tudják elhallgatni a valóságot: a Fidesz kormányzásának hetedik évében az anyagi biztonság a magyar társadalom többsége számára elérhetetlen állapot.

A Jó Állam Jelentésben megdöbbentő adatok vannak a magyarok jövedelmi helyzetéről: közel kétharmaduk szerint egy hónapig sem tudnák fenntartani addigi életszínvonalukat, ha megszűnnének bevételeik. Az MNB jelentés megállapítja, hogy a versenyképességi rangsorok szerint Magyarország sereghajtó, és a visegrádi országoktól is elmarad. A magyar bérszint leszakadt a régiós átlagtól és a növekvő jövedelmi egyenlőtlenség is ebben a térségben a legmagasabb.

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.